Ekonomi

Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonlarına sahip elektrikli araç şarj ağı Eşarj, yarım milyon şarjla sektör lideri.

Sürdürülebilirliği stratejisinin merkezine koyan, insan ve teknoloji odaklı, daha akıllı ve daha yeşil bir dünyaya katkı sağlayacak projeler üreten Türkiye’nin elektrik dağıtım, perakende satış ve müşteri analizi şirketi Enerjisa Enerji’nin yönetim kurulu başkanı Eşarj çoğunluk hisseye sahip. yüzde 94. İldeki 546 şarj istasyonunun 383’ünde yüksek hızlı şarj deneyimi sunuyor.

En hızlı şarj istasyonlarına sahip olma özelliği ile liderliği elinde tutan Eşarj, kurulduğu günden bu yana müşterilerine yarım milyon şarj deneyimi yaşatan ilk firma olarak bu alanda departman başkanı oldu.

Herkes için daha iyi bir gelecek vizyonuyla Türkiye’nin güç dönüşümüne yön veren, Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonuna sahip dağıtım, perakende satış ve müşteri analizi şirketi Enerjisa Enerji’nin iştiraki olan Eşarj, Türkiye’de elektrikli araçların kullanılması. hızlı şarj istasyonu kurma konusunda sektördeki liderliğini ilk günden beri sürdürmektedir. Türkiye genelinde şarj ağını her geçen gün artıran Eşarj, 2009 yılından bu yana şarj operatörü hizmeti veren ilk oyuncu oldu.

Türkiye’nin elektrikli araç şarj istasyonu ağına yaptığı yatırımlarla elektrikli araç kullanıcılarına en kısa sürede şarj etme imkanı sunan Eşarj, ekosistemindeki oyuncularla yeni anlaşmalar yaparak etki alanını genişletmeye devam ediyor. müşteri deneyimi. Özellikle alışveriş merkezleri, oteller, sosyal tesisler, akaryakıt istasyonları ve restoranların yakınlarına kurduğu şarj istasyonları ile müşterilerine şarj olurken dinlenme ve vakit geçirme fırsatı sunuyor.

2023 sonu hedefi: 81 ilde en az 1 DC hızlı şarj istasyonu

57 ilde 383’ü hızlı şarj istasyonu (DC) ve 163’ü AC olmak üzere 546 şarj istasyonu ile faaliyet gösteren Eşarj, belediye gücü bazında Türkiye’nin en büyük ve en hızlı elektrikli araç şarj istasyonu ağına sahip daire başkanı olarak konumlanıyor. Türkiye’nin en geniş hızlı şarj istasyonları ağına sahip olan Eşarj, yeni yatırımlarının yüzde 90’ından fazlasını DC hızlı şarj istasyonlarından oluşturuyor. DC hızlı şarj istasyonlarında yüzde 80 şarj seviyesine 30 dakikada ulaşılırken, AC’lerde bu süre yaklaşık 6-7 saat sürüyor. Bu noktada DC şarj istasyonları zamandan tasarruf konusunda üstün performans göstermektedir. Eşarj, 2023 yılı sonuna kadar 81 ilde en az 1 DC olmak üzere toplam 1000 istasyon kurma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor.

Eşarj’ı Türkiye’nin ilk en hızlı şarj istasyonu ağına sahip şirketi yaptık.

Elektrikli araç şarj istasyonlarına yapılan yatırımların, ülkemizin bu alandaki potansiyeline duydukları güvenin bir yansıması olduğunu belirten, Eşarj Yönetim Kurulu Başkanı ve Enerjisa Power CEO’su Murat Pınardevam etti:   “Enerjisa Power olarak 3 bölge ve 14 ilde 21,5 milyondan fazla insanı geleceğe ve refaha taşıyan hayati bir hizmeti gerçekleştiriyoruz. Enerjisa Enerji’nin bu seyahatinden edindiğimiz tecrübe ile iştirakimiz Eşarj’ı Türkiye’nin ilk ve en hızlı şarj istasyonuna sahip emobilite şirketi haline getirmeyi başardık. Elektrikli araç şarj istasyonları, elektrikli araç fiyat zincirinin en değerli halkasıdır. Çünkü müşterilerimiz elektrikli araçların menzili kadar araçlarını nasıl şarj edeceklerini merak ediyor. Her geçen gün sayısı artan hızlı şarj istasyonlarımız ile gücümüze güç katıyor, müşterilerimizin elektrikli araç deneyimine katkı sağlıyoruz. Eşarj ile anın prestijiyle yarım milyon şarja ulaşmış olmamızı müşterilerimizin bize duyduğu güvenin bir göstergesi olarak önemsiyoruz.

Elektrikli araç kullanıcılarının istasyonlarda geçirecekleri zamanın değerini biliyoruz. Eşarj olarak DC şarj istasyonlarına, müşterilerimizin daha fazla zaman geçirdikleri alanlarda bulunmaya ve şarj sırasında zamanı verimli kullanacakları alanlarda bulunmaya özen göstererek, zamanın verimli kullanımına odaklanarak ağırlık veriyoruz. Eşarj olarak temel amacımız müşterilerimizin araçlarını şarj için belli bir noktaya götürmek zorunda kalmadan en yakın ve tercih edilen noktalarda özel bir deneyim yaşamaları.” söz konusu

Eşarj, Türkiye’nin ilk şarj operatörü, yenilenebilir enerji sertifikası alan ilk şarj operatörü(IREC, YEK-G), ilk DC şarj istasyonuVe Elektrikli araç markalarıyla anlaşmalı ilk şarj operatörüolarak öne çıkıyor.  Dahası Türkiye’nin en büyük şarj projesi Dünyada da bir ilk olan İstanbul Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte kurulan 20 DC istasyonu 7/24 kesintisiz hizmet veriyor. Havalimanındaki şarj istasyonunun toplam gücü 1 MW. Türkiye’nin etkin bir şekilde hizmet veren en büyük şarj alanıdır..

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

haber-yazihan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu