Haber

Erdoğan Toprak: “Türkiye Barolar Birliği Başkanına Karşı Gösterilen ‘Yasak ve Sansür’ Tutumu, Bağımsız Yargının Baskıcı Bilgisizliği ve Savunma Hakkı…

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, “Cumhurbaşkanlığı’nın adli yıl açılışında Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na karşı sergilediği ‘yasaklama ve sansür’ tutumu, bağımsız yargıyı ve savunma hakkını yok sayan baskıcı zihniyetin göstergesidir” dedi. Bunun içi boş bir aldatmaca olduğu ortaya çıktı” dedi. İstanbul Valiliği’nin alkol yasağına ilişkin genelgesini de eleştiren Toprak, “Kentte hayati tehlike yaratan mafya, çete oluşumu vb. güvenlik sorunları artarken şehrin parklarına, pikniklerine, plajlarına müdahale edilmesi kabul edilemez.” Hükümetin ağır vergi ve zam politikası nedeniyle sosyal hayattan kopan, evlerine kapanmak isteyen vatandaşlar.” .

Erdoğan Toprak haftalık değerleme raporunu bugün yayınladı. Raporun öne çıkan başlıkları şöyle:

“6,5 MİLYON MEmur ​​ve Emekli Sayısında Yüzde 25 Artış Görüldü”

“Bir ay boyunca oynanan toplu sözleşme oyunu sonunda hükümetin talimatıyla Tahkim Kurulu nihai kararını verdi ve 6,5 milyon memur ve emekliye yüzde 25 oranında zam cezası verildi. IMF Heyeti’nin Eylül ayında Ankara’ya yapacağı ziyaret öncesinde vaat edilen “sıkılaştırma” sözü gündeme getirildi.

Bu kapsamda, IMF ziyareti öncesinde IMF ve küresel finansörlere verilen ilk söz, önümüzdeki iki yıl için öngörülen enflasyonun üçte bir oranında artırılacağına ilişkin bir anlaşma imzalanarak milyonlarca memur ve emekliye söylendi. hakem heyetiyle anlaşma. Bir diğer mesaj ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın vergi tahsilatına yönelik denetim, icra ve haciz işlemlerine başlamasıdır. Hububat, fındık, mısır vb. ürünlerin taban fiyatları enflasyonun altında tutularak milyonlarca üreticinin yoksullaştırılması da gölge IMF programının önemli bir parçası olarak görülmelidir.

“İSTANBUL VALİSİNİN ‘YASAK GENELGESİ’ SOSYO-KÜLTÜREL HAYATA YASA DIŞI BİR MÜDAHALEDİR”

İstanbul Valiliği’nin ‘yasaklama genelgesi’ sosyo-kültürel hayata yapılan hukuksuz bir müdahaledir. Şehirde yaşamı tehdit eden mafya, çete vb. Kamu düzeni sorunları artarken, iktidarın ağır vergi ve zam politikasıyla sosyal hayattan kopup kilitlenmek istenen vatandaşların park, piknik ve plajlarına müdahale edilmesi kabul edilemez.

Sanki hukuk dışı ve anayasa üstü bir yetkiye sahipmiş gibi sergilenen bu müdahaleci ve yasaklayıcı yaklaşım, ülkemizin en büyük metropollerinden biri ve dünyanın en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da vatandaşların günlük yaşamını tehdit eden bir adımdır. dünyada sayılı. İstanbul Valiliği’nin yetkisini aşan hukuksuz genelgesi, halkı ve toplumu yasaklara alıştırma, sosyal hayattan uzaklaştırma, suç tehdidi ve mali cezayla korkutma zihniyetinin belgesidir.

“21 YIL SONRA TEHLİKENİN FARKINDA OLAN HÜKÜMET, ZEHİR Tüccarlarını ŞİMDİDEN SÜRECEK SÖZ VERİYOR”

Sığınmacı politikasıyla ülkeyi ‘Peşaverleştirme’ tehdidiyle karşı karşıya getiren hükümet, kara para ve hata gelirleri ve organize suç örgütlerine yönelik yaklaşımıyla Türkiye’yi ‘Meksikalaşma-Kolombiyalaşma’ riskiyle karşı karşıya getirdi. 21 yıl sonra tehlikenin farkına varan hükümet, şimdi de zehir tacirlerini yok etme sözü veriyor.

Hükümetin “çete ve mafya pisliklerini, zehir tacirlerini yok etme” vaadi bile tehlikenin farkında olduğunu gösteriyor. Eski İçişleri Bakanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’nın bilgisine rağmen mafyadan aylık 10 bin dolar maaş alan hükümet milletvekilinin kimliği ortaya çıkarılamadı ve soruşturma belgelerinin akıbeti ortaya çıktı. bilinmemesi bu çabanın vaadi açısından önemli bir siyasi zayıflıktır.

“TBB CUMHURBAŞKANI’NA YÖNELİK ‘YASAK VE SANSÜR’ TUTUMU, BAĞIMSIZ YARGI VE SAVUNMA HAKKINI GÖSTEREN BASKICI MATERYALİ GÖSTERMİŞTİR”

Cumhurbaşkanlığı’nın yargı yılı açılışında Türkiye Barolar Birliği Başkanı’na karşı sergilediği ‘yasaklama ve sansür’ durumu, bağımsız yargıyı ve savunma hakkını yok sayan baskıcı zihniyetin göstergesiydi. Hükümetin ekonomide ‘rasyonaliteye geçiş’ vaat eden yeni demokratik anayasa açıklamasının içi boş bir aldatmacadan başka bir şey olmadığı ortaya çıktı.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) lideri aleyhinde ortaya çıkan durum, ekonomide kaynak ve borç bulmak için ‘rasyonaliteye geçiş’ sözü veren hükümetin hukuktaki ‘akılsızlıktan’ vazgeçmeyeceğini gösterdi. , adaleti, yargı bağımsızlığını ve demokratik hakları, baskıcı-sansür-yasakçı zihniyeti sürdürecektir. Türkiye’ye yatırım ve sermaye getirmek isteyenler için hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve savunma hakkı güvence altına alınmadıkça ekonomide, dış politikada, uluslararası prestijde ilerleme sağlanamaz.

“SANAYİYLE YÜZDE 3,8 BÜYÜME HIZI, ÜRETİM DÜŞTÜ, ÜCRETLİ İNSANLARIN ULUSAL GELİRLERİNDEN PAYI AZALDI”

TÜİK’in açıkladığı 2023 2. Çeyrek Büyüme bilgisi, 1 trilyon 22 milyar dolarlık GSYİH ile hükümetin 2023 yılı için açıkladığı 2 trilyon dolarlık milli gelirin ancak yarısına ulaşıldığını gösterdi. Yüzde 3,8’lik büyümeye rağmen sanayi küçüldü, üretim daraldı, ücretlilerin milli gelirden aldığı pay geriledi.

Sanayideki daralma, ağır vergi ve artışların tüketim harcamalarını kısması, faiz artışı sonrası yatırımların durması ve krediye erişimde yaşanan zorluklar 3. çeyrek büyümesine düşüş olarak yansıyacak. Temmuz-Eylül 3. çeyrekte büyümenin yüzde 3’ün altına düşmesi muhtemel.

“TÜRKİYE İHRACATININ YÜZDE 70’DEN FAZLASI İTHAL ARA VE YATIRIM MALLARI VE HAMMADDELERDEN OLUŞUYOR”

2002-2022 dönemi ABD ve Türkiye’nin en büyük şirketleri sıralamasında ilk 10’a giren şirketlerin tablosu; Ülkenin kaynaklarını toprağa ve ranta gömen AKP iktidarlarının, dış ticarette, katma değerli eser ihracatında, teknolojide ve çağa yetişmede ülkeyi geriye götürdüğünü ortaya koyuyor.

Türkiye’nin ihracatının yüzde 70’ten fazlası ithal orta ve yatırım malları ve hammaddelerine dayanıyor. Yıllardır ihracatın bağımlı olduğu bu ithalatın yerini alacak, bunları yurt içinde üreterek fazla verecek bir sanayi dönüşümü sağlanamadı. Bilim ve teknolojinin dışarıda tutulup beton ve rantın ön planda tutulması nedeniyle döviz kuru, enflasyon ve enerji fiyatlarındaki değişimler Türkiye’nin dış ticaretini, ihracatını, döviz gelirlerini ve ekonomisini kırılgan hale getiriyor. İnsan kaynakları tükeniyor.

“YERLİ GIDA FİRMALARININ UCUZ FİYATA ALINMASI İÇİN ZEMİN HAZIRLANIYOR”

Bütçe gelirlerini artırmak için ek vergiler getiren ve mükerrer vergi düzenlemeleriyle kişi ve işletmelerin sırtına yük getiren hükümet, Birleşik Arap Emirlikleri’nden milyarlarca dolarlık ithalata vergi muafiyeti getirdi. Brezilya zenginlere ek vergi uygulamaya hazırlanırken, İtalya ve İspanya bankaların yüksek kârları üzerinden ek vergi kanunları çıkarmaya hazırlanıyor. Hükümet, kamu ve yerel işletmelere ek vergiler uygulamaktadır.

Et, canlı hayvan, fasulye vb. ithalatıyla yerli üretici-besleyici yok olma noktasına getirildi. Şimdi de BAE’den gümrüksüz ithalatla rekabet etmekte zorlanacak yerli gıda firmalarının BAE tarafından kelepir fiyatlarla satın alınmasının temeli hazırlanıyor. İktidarın sağladığı bu ayrıcalık, ülkenin yerli üreticisine ve ekonomik bağımsızlığına yönelik bir operasyon ve kötülüktür.

“21 YILDA 8 TARIM BAKANINI DEĞİŞTİREN HÜKÜMET, TARIM VE HAYVANCILIKTA TÜM POLİTİKALARIN DEĞİŞECEĞİNİ BİR YİNE Vurguluyor”

Rusya’nın Tahıl Koridoru Anlaşması’nı askıya almasıyla daha da hayati hale gelen gıda ve beslenme sorunu dünyada gündemin ilk sıralarına yükselirken, 21 yılda 8 Tarım Bakanını değiştiren hükümet, bir kez daha tarım ve hayvancılıkta tüm politikaların değişeceğini bir kez daha vurguluyor.

Hükümetin tarım ve hayvancılığa yönelik samimiyetsizliğinin en somut belgesi 2006 yılında çıkarılan Tarım Kanunu’dur. Kanunun her yıl bütçeden tarıma ayrılacak destek miktarının yüzde 1’den az olamayacağını belirten hükmü O yılın GSYH’sine oranı 17 yıldır uygulanmadı. Üreticiye verilmesi gereken destek parasıyla üreticiye refah getirmek, tarım ve hayvancılığı zirveye çıkarmak mümkünken, bu para döviz garantili kamu-özel işbirliği projelerine akıtıldı. 21 yıldır üreticiyi sefalete sürükleyen iktidar, ülkenin önümüzdeki 25-30 yılını bir avuç alacaklı müteahhitlere ipotek ettirdi.

“SOSY’DE ÇOK GÜÇLÜ TOPLANTI VE MÜZAKERELER ÖNGÖRMEK MÜMKÜN”

Türkiye-Rusya ilişkilerinde çok kritik bir döneme girildi. Putin’le Ankara’da yüz yüze görüşeceğini defalarca söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, SOCI’ya gidiyor. Suriye’de PYD-YPG ve Türkiye destekli Arap aşiretlerinin ortasında başlayan çatışmada Rusya’nın YPG’ye hava desteği sağlayarak Arap aşiretlerini bombalaması SOCI müzakerelerinin zor geçeceğini gösteriyor.

Kuzey Suriye’de seferberlik ortasında çatışmaların yayılmasına rağmen PYD-YPG ve Arap aşiretlere bağlı güçler, Arap aşiretlerinin desteklendiği çatışmalarda PYD-YPG’ye ABD’den değil Rusya’dan destek gelmesi dikkat çekiyor. Türkiye tarafından. Arap aşiretleri karşısında gerileyen PYD-YPG’ye hava desteği vermeye başlayan Rusya, Arap aşiret güçlerini hava bombardımanıyla püskürttü. Soçi öncesinde Suriye’de yaşanan bu kritik gelişme, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan gerilimin değerli bir işaretidir. Soçi’de çok zorlu bir toplantı ve müzakerenin yaşanacağını öngörmek mümkün.

“LİBYA’DAKİ SON GELİŞMELER, ÇİFT BAŞLI, İÇ ÇATIŞMA VE AYRILIKLARIN DAHA DA DERİNLEŞMESİ SÜRECİNİ TETİKLEYDİ”

Libya-İsrail ortasında Roma’da yapılan gizli toplantının sızdırılması, Libya’da yankılara ve çatışmalara neden oldu. Türkiye’nin desteklediği Trablus yönetiminin Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş, İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile görüştüğünün ortaya çıkması üzerine görevden alındı ​​ve soruşturma başlatıldı. Libyalı Bakanın Türkiye’ye kaçtığı iddia ediliyor.

Libya’da son dönemde yaşanan gelişmeler, ülkedeki ikiliklerin, iç çatışmaların ve bölünmelerin daha da derinleşmesine yol açan süreci tetikledi. Hükümetin kredi beklediği Körfez ülkeleri ve İsrail’in teşvikiyle örtülü müzakere sürecinin ortaya çıkmasından sonra Libya’da Türkiye aleyhine protestoların ve yansımaların yayılması önemli bir diplomatik hesap verebilirliğin ve öngörünün sonucudur.

altinyaylahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort